Handleiding om bij een evenement assistentie te verlenen.

1. Controleer bij een evenement de behandelplaats; waar de nooduitgangen zijn en waar eventueel opgeroepen ambulancepersoneel binnengelaten kan worden.

2. Zorg, dat je goed zichtbaar bent als EHBO-post ==> Gele hesjes aan; Blauwe EHBO-broek of spijkerbroek; (voor eigen veiligheid ook stevige schoenen) Banner of vlag ophangen. (bij Jan van Toledo, op school of thuis ophalen)

3. Overleg met de leiding over eten en drinken. (Ook drinken voor eventuele 'slachtoffers')

4. Zorg, dat de EHBO-tassen open gereed liggen, een emmer koel water gereedstaat en wat handdoeken, de AED pakklaar (bij Diana de Zoete of op school ophalen). Zorg voor een fles water om eventuele wondjes uit te spoelen of schoon te maken.

5. Kinderevenement: zorg voor gekleurde pleisters.

6. Spreek met de leiding af, wie een auto ter beschikking heeft om eventueel een 'slachtoffer' naar huis of naar de dokter te brengen.

7. Houd in de gaten, of er gevaarlijke situaties kunnen zijn, die veiliger gemaakt kunnen worden. (bijv. planken met spijkers of een springplank onder een evenwichtsbalk.) Maak de leiding hierop attent. 

8. Zorg voor je eigen veiligheid en veilige werkomgeving, zorg voor de veiligheid van het slachtoffer: Stuur de mensen weg, die niets met het slachtoffer te maken hebben. Zo heb je optimale behandelruimte.